Preşedintele american Donald Trump consideră că dictatorul nord-coreean Kim Jong Un este necesar să facă un gest ”semnificativ” pentru a spera la o ridicare a sancţiunilor impuse ţării sale din cauza programului nuclear, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu am ridicat sancţiunile. Mi-ar plăcea să pot să o fac, însă, pentru asta, trebuie să existe ceva semnificativ de cealaltă parte”, a declarat  Donald Trump miercuri, cu mai puţin de o săptămână înaintea celui de-al doilea summit, prevăzut la hanoi, cu cel mai puternic om de la Phenian.

”Preşedintele Kim şi cu mine avem relaţii foarte bune. N-aş fi surprins să văd ceva izbutind”, a adăugat el, fără să facă alte precizări.

”Eu cred că noi vom face multe progrese”, a mai spus el. ”Eu nu cred că asta va fi ultima întâlnire”, a apreciat locatarul Casei Albe.

La finalul primului summit, la Singapore, în iunie, Trump şi Kim au semnat o declaraţie vagă în favoarea ”denuclearizării peniunsulei coreene”, însă niciun progres tangibil nu s-a înregistrat de atunci şi până în prezent.

Cei doi se reîntâlnesc la Hanoi, la 27 şi 28 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.