Guvernul ucranean refuză culoare umanitare către Belarus şi Rusia - propuse de către Moscova în vederea unei evacuări a civililor din otraşe bombardate, anunţă luni vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceasta nu este o opţiune acceptabilă”, deplânge ea.

Potrivit vicepremierului, civilii pe care ruşii vor să-i evacueze de la Harkov, Kiev, Mariupol şi Sumî ”nu se vor duce în Belarus pentru ca să ia apoi avionul şi să se ducă în Rusia”.

Armata rusă a anunţat luni că urma să creeze culoare umanitare prin care să le permită civililor de la Kiev, Mariupol, Harkov şi Sumî să treacă în Belarus şi Rusia.

Această iniţiativă rusă a fost denunţată de către preşedinţia franceză.

”Este alt fel în care Putin îşi promovează versiunea şi spune că ucrainenii sunt agresorii, iar ei (ruşii) oferă azil tuturor”, a denunţat luni Palatul Élysée.

Kremlinul sublinia ntr-un comunicat că aceasta este o ”cerere personală” pe care Emmanuel Macron i-a adresat-o lui Vladimir Putin.

Palatul Élysée a deminţit această afirmaţie şi a subliniat că Franţa a cerut încetarea confrunătrilor armate şi respectarea dreptului umanitar internaţional, inclusiv protejarea civililor şi trimiterea liberă de provizii şi produse medicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.