Capitala ucraineană recomandă luni reintroducerea purtării obligatorii a măştilor de protecţie în locuri publice - împotriva unui nou val covid-19 -, în contextul în care sistemul ucrainean de sănătate se află sub presiune din cauza invaziei ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autorităţile oraşului îndeamnă locuitorii Kievului să poarte din nou măşti de protecţie”, din cauza creşterii numărului cazurilor de covid-19, anunţă într-un mesaj postat pe Telegra, Primăria Kievului.

În ultima săptămână, la Kiev s-au înregistrat 2.515 de cazuri de covid-19, 242 de spitalizări şi 22 de morţi, potrivit unui bilanţ oficial.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Autorităţile municipale recomandă purtarea măştii de protecţie ”în transportul public, în locurile de primire a clientelei şi în locuri de învăţământ”, se precizează în comunicat.

În perioada 19-25 septembrie, în Ucraina s-au înregistrat 44.137 de cazuri de covid-19, iar 161 de persoane au murit din cauza acestei boli, potrivit Ministerului ucrainean al Sănătăţii.

Adjunctul ministrului ucrainean al Sănătăţii, Igor Kuzin şi-a exprimat săptămâna trecută îngrijorarea faţă de o creştere a numărului cazurilor de civid-19, la postul german Deutsche Welle.

Sistemul de sănătate ”înregistrează pierderi zilnic”, din cauza războiului, a subliniat el.

De la începutul invaziei ruse, la 24 februarie, ”18 instituţii care primesc pacienţi cu covid-19 au fost distruse, alte 15 au fost distruse parţial, iar peste 100 sunt sub ocupaţie”, preciza el.

Igor Kuzin i-a îndemnat pe ucraineni să se vaccineze, apreciind că restricţiile în vederea unei încetniri a răspândirii covid-19 ar fi dificil de pus în practică, în ccontextul în care populaţia se ”concentrează asupra altui inamic”.

Restricţiile impuse împotriva covid-19 au fost suspendate în Ucraina la decretarea legii marţiale, la 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat ţara.

Vârful noului val era aşteptat în perioada de la sfârşitul lui septembrie şi începutul lui octombrie, potrivit lui Igor Kuzin.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) sublinia în august că, odată cu apropierea iernii, sistemul de sănătate al Ucrainei urmează să se confrunte cu provocări fără precedent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.