Vicepreşedinta americană Kamala Harris, care traversează o pasă proastă politică, dă asgurări cotianului The Wall Street Journal (WSJ) că nu a discutat cu Joe Biden despre alegerile prezidenţiale din 2024 şi mai ales despre o candidtură a preşedintelui în aceste alegeri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, a anunţat deja că vrea să candideze la al doilea mandat.

”V-o spun fără ambiguitate. Nu vorbim şi nu am vorbit despre alegeri, pentru că nu am încheiat încă primul an (de mandat) şi ne aflăm în mijlocul unei pandemii”, a declarat Kamala Harris cotidianului de afaceri.

Întrebată despre o eventuală nouă candidatură a lui Joe Biden, vicepreşedinta americană a insistat că ”nu se gândeşte la acest lucru şi că nu a discutat despre acest lucru”.

La Washington circulă de mai multe săptămâni zvonuri cu privire la relaţia Kamalei Harris cu preşedintele, iar numeroşi comentatori au început să speculeze cu privire la soarta vicepreşedintei - puţin populară - în cazul în care Joe Biden nu candidează la al doilea mandat.

Kamala Harris pare să întâmpine dificultăţi în a-şi găsi locul la Casa Albă, unde este însărcinată cu misiuni deosbit de delicate, cu privire la accesul minorităţilor la vot sau originea crizei imigraţiei la frontiera de sud.

Vicepreşedinta americană a marcat istoria, devenind prima femeie şi prima persoană de culoare de origine asiatică învestită în acest post, care face din ea, în mod teoteric, moştenitoarea lui Joe Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.