Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate Josep Borrell dă asigurări Ucrainei de ”susţinerea deplină” a Uniunii Europene (UE) împotriva ameninţării unei intervenţii ruse, într-o vizită pe linia frontului cu separatişti proruşi, în Donbas (est), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem aici în primul rând pentru a reafirma susţinerea deplină a Uniunii Europene faţă de independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat într-o conferinţă de presă, după vzita pe linia frontului, Josep Borrell.

În contextul în care Rusia vrea să lege criza ucraineană de prezenţa NATO în Europa de Est în cadrul unor negocieri cu Statele Unite, şeful diplomaţiei de la Bruxelles subliniază că ”orice discuţie despre securitatea europeană trebuie să implice UE şi Ucraina”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.