Jeroen Dijsselbloem, preşedintele Eurogrupului, a anunţat că părăseşte politica olandeză după cei 12 ani de ani în care a fost parlamentar şi după cei aproape cinci ani în care a fost ministru al Finanţelor, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dijsselbloem anunţă într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul Partidului Muncii (PvdA) că se va retrage din Parlament luna aceasta, dar că îşi va duce la final mandatul de preşedinte al Eurogrupului, care se încheie în ianuarie.

El spune că nu mai are ”puterea de foc” să rămână în Parlament, în cadrul PvdA, în opoziţie, în următorii patru ani.

Partidul a ”plătit (în alegeri) preţul” măsurilor dure de austeritate pe care el le-a impus, cu scopul de a ajuta economia olandeză să-şi revină după criza financiară, subliniază Dijsselbloem în scrisoare.

Partidul a obţinut doar nouă mandate în urma alegerilor parlamentare de la 15 martie, faţă de 38 de mandate, câte avea în precedenta legislatură, în Camera Inferioară a Parlamentului olandez, alcătuir din 150 de deputaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.