Patru înotători au fost răniţi în urma unor atacuri ale delfinilor, la o plajă din centrul Japoniei, anunţă autorităţile, potrivit bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a suferit fracturi la coaste şi muşcături la mâini după ce un delfin s-a năpustit asupra lui la câţiva metri de plaja Suishohama din oraşul Mihama, prefectura Fukui, duminică dimineaţă.

Un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, a suferit muşcături la braţe într-un incident separat la plaja foarte populară, în aceeaşi dimineaţă.

Alte două persoane au fost rănite de mamifere mai târziu în cursul zilei.

Fukui a înregistrat şase astfel de atacuri în acest an, potrivit poliţiei locale.

Pe plajă au fost instalate panouri care le recomandă înotătorilor să evite să se apropie sau să atingă mamiferele.

Deşi delfinii nu sunt de obicei agresivi cu oamenii, ostilitatea faţă de înotători nu este ceva nemaiauzit.

Oamenii de ştiinţă au sugerat că delfinii bottlenose din mediul sălbatic consideră că înotul alături de oameni este "incredibil de stresant", existând dovezi că acest lucru le perturbă rutina comportamentală.

În Irlanda, în 2013, două femei au fost rănite în decurs de zece zile de acelaşi delfin. Una dintre ele s-a ales cu o coastă ruptă.

Un an mai târziu, cinci înotători au trebuit să fie salvaţi în largul coastei irlandeze când un delfin a avut un comportament agresiv în jurul lor.

Pe lângă ostilitatea faţă de oameni - se ştie că, uneori, delfinii se comportă extrem de violent faţă de semenii lor marini.

În Cornwall, în sud-vestul Angliei, un delfin cu bottlenose a fost văzut răsturnând un marsuin în aer în timpul unui atac agresiv.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.