Manechinul Carolina Shiino, în vârstă de 26 de ani, a devenit prima japoneză naturalizată, de origine ucraineană, care a fost aleasă la Tokyo Miss Japonia, provocând o polemică ce ridică multe întrebări, relatează Paris Match.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carolina Shiino, care a devenit Miss Japonia luni, s-a născut în Ucraina şi s-a mutat împreună cu părinţii săi la Nagoya pe când avea cinci ani.

Ea a obţinut cetăţenia japoneză la vârsta de 24 de ani, în 2002.

Însă alegerea sa Miss Japonia este primită împărţit pe reţele de socializare.

În urma acestor critici, ea dă asigurări postului francez BFMTV că s-a ”simţit japoneză de mică”.

”Însă nu arăt ca o japoneză. Toată viaţa a trebuit să jonglez între a mă simţi japoneză şi a avea un aer japonez”, declară ea.

Unii navigatori pe Internet îi reproşează că nu are părinţi japonezi, iar alţii consideră că alegerea sa este o alegere politică.

Alegerea sa a relansat dezbaterea pe tema ”ce înseamnă să fii japonez”, comentează BBC.

”Această persoană care a fost aleasă Miss Japonia nu este nici măcar un amestec de japonezi, ci este 100% pur ucraineancă. Înţeleg că e frumoasă, dar aici e «Miss Japan». Unde este japoneza?”, comentează un utilizator pe X.

”UN MESAJ PROST”

”Cred că japonezii primesc în mod natural un mesaj, atunci când o persoană de apartenenţă europeană este considerată cea mai frumoasă dintre japoneze”, îşi exprimă regretul un navigator pe Internet.

Alegerea lui Carolina Shiino a ridicat probleme politice.

”Dacă s-ar fi născut rusoaică, n-ar fi câştihat. Nicio şansă...”, scrie altcineva.

”ESTE MAI JAPONEZĂ CA NOI”

”Sunt un bun exemplu al faptului că ceea ce simţim nu este neapărat ceea ce se vede la exterior. Sper să fac lucrurile să se schimbe şi că oamenii se vor gândi la această dialitate”, declară ea postului francez.

Organizatoarea concursului, Ai Wada, a dat asigurări la BBC că Carolina Shiino a fost aleasă de un juriu de 30 de membri ”în deplină încredere”. Publicul nu votează în Japonia.

”Ea vorbeşte şi scrie într-o japoneză minunată şi politicoasă. Este mai japoneză ca noi”, apreciază orgnizatoarea.

Această părere este împărtăşită de numeroşi navigatori pe Internet, care consideră încoronarea tinerei drept ”un semn al vremurilor”.

Noua Miss Japonia scris pe Instagram, la momentul naturalizării, că ”poate că nu are un aer japonez”, dar că spiritul său a ”devenit japonez”.

La primirea trofeului, ea a declarat că cucerirea titlului este ”un vis”. ”Să fiu recunoscută ca japoneză într-un concurs mă umple de recunoştinţă”.

În 2015. alegerea Miss Japonia a provocat o dezbatere după acordarea coroanei lui Ariana Miyamoto, o femeie metisă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.