Mii de părinţi, copii şi profesori italieni au protestat, duminică, în pieţele mai multor oraşe, faţă de închiderea şcolilor în cadrul măsurilor pentru evitarea propagării coronavirusului. Ei consideră inutilă închiderea şcolilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestele, primele semnificative de când la putere este guvernul lui Mario Draghi, au avut loc în peste 35 de pieţe din întreaga ţară, inclusiv în Piazza del Popolo la Roma şi în Piazza Duomo la Milano.

La Milano, mesaje şi bannere ale elevilor au fost puse sprijinite de ghiozdanele puse pe jos.

În fiecare loc de protest, numărul participanţilor a fost limitat din cauza restricţiilor cu privire la adunări.

“Scuola. Whatever it takes!”, a fost mesajul afişat la Roma, cu referire la celebra promisiune a lui Draghi de a salva euro atunci când conducea Banca Centrală Europeană, în 2012.

Majoritatea şcolilor italiene sunt închise din 15 martie, când Draghi a decis noi măsuri pentru împiedicarea propagării coronavirusului, elevii primind lecţii online.

“Cerem un lucru: ca şcolilor să li se recunoască statutul de serviciu public esenţial şi să fie redeschise imediat”, a precizat filiala din Roma a reţelei naţionale “Şcoli Deschise” care a organizat protestele.

De la startul pandemiei, anul trecut, şcolile din Italia s-au închis şi redeschis în diverse momente, în funcţie de grupele de vârstă şi de rata de infectare cu coronavirus. Per total, în Italia s-au făcut de la startul pandemiei mai puţine ore în şcoală decât în alte ţări europene.

Guvernul italian a precizat că închiderea şcolilor este necesară din cauza creşterii ratei de infectare şi a riscului reprezentat de tulpina din Marea Britanie a coronavirusului.

Vineri, Draghi a promis că atunci când se vor relaxa rectricţiile, primele deschise vor fi şcolile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.