Gruparea teroristă Statul Islamic a publicat un clip de propagandă cu un băiat american, în vârstă de 10 ani, aflat la Rakka, în Siria, care îl ameninţă pe preşedintele american Donald Trump, a anunţat centrul de monitorizare a site-urilor jihadiste SITE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Băiatul, care se prezintă drept Yousef şi care susţine că este fiul unui soldat american, susţine că s-a mutat în Siria cu mama sa, în urmă cu doi ani, scrie Al Araby,co.uk.

În clipul de şapte minute, copilul pare să citească mesajul şi este arătat plimbându-se printre ceea ce afirmă că sunt ruinele oraşului sirian Rakka.

“Mesajul meu către Trump, marioneta evreilor: Allah ne-a promis victorie, ţi-a promis ţie înfrângere”, spune Yousef.

“Această luptă nu se va termina la Rakka sau Mosul. Se va termina pe pământurile tale”, a adăugat băiatul, care vorbeşte engleză fluent, cu accent american.

În unele secvenţe, el apare citind în arabă, din Coran, şi ţinând o puşcă în mâini.

Gruparea teroristă a mai folosit în trecut ostatici occidentali în clipuri de propagandă, dar este prima dată când apare un copil american. Departamentul de Stat a condamnat vehement înregistrarea.

Gruparea islamistă a recrutat mii de copii în Irak şi Siria, iar zeci dintre ei au fost trimişi pe front şi au murit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.