Autorităţile sanitare irlandeze au recomandat suspendarea din "precauţie" a utilizării vaccinului AstraZeneca împotriva coronavirusului, anunţă LeFigaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia însărcinată cu programul de vaccinare din Irlanda a recomandat măsura ca "principiu de precauţie", începând de duminică dimineaţă.

Recomandarea a fost emisă după un raport al agenţiei norvegiene pentru sănătate care a anunţat "patru cazuri noi de tromboze la adulţi", după ce s-au vaccinat cu AstraZeneca.

Trei angajaţi din domeniul sanitar cărora li s-a administrat vaccinul AstraZeneca au fost internaţi în spital cu sângerare, cheaguri de sânge şi cu un nivel scăzut al trombocitelor, au anunţat sâmbătă autorităţile norvegiene.

AstraZeneca a transmis că o analiză făcută asupra cazurilor raportate după administrarea a 17 milioane de doze de vaccin nu indică o creştere a riscului de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă sau de trombocitopenie - scădere a numărului de trombocite, conform Reuters.

”De fapt, numărul de astfel de cazuri raportat pentru vaccinul anti-COVID al AstraZeneca nu este mai mare decât numărul celor care ar fi fost înregistrate în mod natural, dacă populaţia nu ar fi fost vaccinată”,a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei.

 

Norvegia a oprit joi utilizarea acestui vaccin, după ce şi Danemarca a luat măsuri similare, iar ulterior, şi Islanda a adoptat aceeaşi decizie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.