Armele nucleare nu îşi au locul în doctrina nucleară a Iranului, a declarat luni Ministerul de Externe al ţării, la câteva zile după ce un comandant al Gardienilor Revoluţiei a avertizat că Teheranul şi-ar putea schimba politica nucleară, dacă va fi presat de ameninţările israeliene, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Iranul a declarat în repetate rânduri că programul său nuclear serveşte doar în scopuri paşnice. Armele nucleare nu îşi au locul în doctrina noastră nucleară", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Nasser Kanaani, în timpul unei conferinţe de presă la Teheran.

Ca urmare a creşterii tensiunilor cu Israelul, comandantul Gărzilor Revoluţionare responsabil cu securitatea nucleară, Ahmad Haghtalab, a declarat săptămâna trecută că ameninţările israeliene ar putea împinge Teheranul să "îşi revizuiască doctrina nucleară şi să se abată de la considerentele sale anterioare".

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, care are ultimul cuvânt în ceea ce priveşte programul nuclear al Teheranului, a interzis dezvoltarea armelor nucleare printr-o fatwa, sau decret religios, la începutul anilor 2000.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.