Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif acuză Israelul că dă dovadă de îndrăzneală prin faptul că efectuează bombardamente în Siria şi afirmă că nu poate exclude ipoteza unui conflict militar între Iran şi Israel, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teheranul, un aliat al Damascului, deţine poziţii în Siria la cererea Guvermului sirian, subliniază Zarif în acest interviu publicat în ediţia de joi a ziarului german Sueddeutsche Zeitung, acuzând Israelul că încalcă spaţiul aerian libanez, spaţiul aerian sirian şi dreptul internaţional.

”Israelul dă dovadă de aventurism, iar acest lucru poate fi periculos”, apreciază şeful diplomaţiei iraniene.

Întrebat despre posibilitatea unui conflict iminent între Iran şi Israel, Zarif respinge acest lucru, însă precizează că ”nu poate respinge eventualitatea” unui conflict.

La începutul lui februarie, secretarul Consiliului Naţional iranian de Securitate a avertizat Israelul împotriva unor noi raiduri în Siria.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a confirmat, săptămâna trecută, că armata israeliană a efectuat un nou raid în Siria care, potrivit armatei siriene, a distrus un spital şi un post militar de observaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.