Iranul a lansat cu succes o rachetă de croazieră, duminică, în cadrul unor manevre navale, în apropierea Strâmtorii Ormuz, anunţă agenţia oficială iraniană de presă Irna, pe fondul unor trnsiuni cu Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În a treia zi a (...) exerciţiilor, un submarin aparţinând Marinei iraniene, din clasa Ghadir, a lansat cu succes o rachetă de croazieră”, scrie Irna.

Alte submarine iraniene, de tip Tareq, şi noul submarin de tip Fateh (Cuceritorul), construit în ţară, au aceeaşi capacitate antinavă, precizează Irna, care citează un comunicat al armatei.

Aproximativ 100 de nave participă la manevre într-o regiune vastă, de la Strâmtoarea Ormuz la Oceanul Indian, potrivit presei iraniene.

Dezvoltarea programului rachetelor iraniene, mai ales a unor rachete balistice, îngrijorează Statele Unite şi ţări europene.

Teheranul afirmă că programul balistic iranian are scopuri pur defensive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.