Ministerul iranian al Informaâiilor anunţă miercuri arestarea a doi ”europeni”, pe care-i acuză că au venit în Iran cu scopul de a ”destabiliza ţara”, fără să ofere detalii despre naţionalitatea acestora, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei sunt auzaţi de faptul că sunt agenţi de informaţii şi că au încercat să se apropie de sindicate, mai ales de cel al profesorilor, un dosar sensibil în Iran.

”Doi europeni, care au intrat în ţară cu scopul de a declanţa haosul şi a destabiliza societatea, au fost identificaţi şi arestaţi”, anunţă într-un comunicatoficial Ministerul Informaţiilor, fără să precizeze nici data şi nici locul arestărilor.

Deţinuţii sunt acuzaţi de faptul că sunt ”agenţi” de informaţii ”cu experienţă” şi ”cetăţeni ai unei ţări europene”, precizează el.

Ei sunt sunt suspectaţi de faptul că au încercat să abordeze sindicate iraniene, şi anume al profesorilor, mai precizează ministerul.

Profesorii iranieni cer de luni de zile Guvernului să accelereze reforme care prevăd o recalculare a salariilor.

Ei cer, de asemenea, eliberarea colegilor lor arstaţi în cadrul unor mobilizări anterioare.

Liderul sindicatului în domeniul educaţiei din Iran, Rasoul Bodaghi, a fost condamnat la cinci ani de închsoare, în aprilie, cu privire la faptul că a participat la manifestaţii ale cadrelor didactice, potrivit unei organizaţii de apărarea drepturilor omului.

Iranul, afectat din 2018 de sancţiuni economice americane importante, se confruntă cu o inflaţie galopantă - de peste 40% - care-i afectează dur pe funcţionari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.