Nivelul Senei a atins şase metri vineri, în jurul orei locale 12 (13 ora României), şi ar putea ajunde la 6,3 metri, chiar 6,5 metri în cursul serii, a anunţat Ministerul francez al Mediului, citat de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ar urma să existe repercusiuni în aval de Paris, în campingul din Bois de Boulogne, pe Ile de la Jatte, Ile Saint-Germain şi la Rueil-Malmaison (vârful de viitură prevăzut sâmbătă dimineaţă), cu posibile evacuări”, se arată în comunicatul ministerului.

“Vârful de viitură la Paris este aşteptat în această seară, fiind de 6,3, chiar 6,5 metri, în cel mai sumbru scenariu. Trebuie menţionat că va fi vorba mai degrabă de un platou decât de un vârf, acest nivel urmând să se menţină relativ stabil în tot weekendul”, se arată în document.

Nivelul Senei este cel mai crescut din 1982 încoace.



Muzeele Luvru şi Orsay au fost închise vineri, pentru ca angajaţii să poată duce la loc sigur operele de artă nepreţuite. De altfel, muzeul Orsay nu va fi redeschis până marţi, a anunţat conducerea.

La Paris, au fost instalate diguri de urgenţă pe malurile Senei, mai multe poduri au fost închise, iar bărcile pentru turişti nu au dreptul să circule.

Compania feroviară SNCF a închis o linie de pe malul Senei, în centrul Parisului.

Sena a înregistrat cel mai ridicat nivel din istorie în 1910, adică 8,62 metri.

Ploile vor continua în weekend din Franţa până în Ucraina, potrivit meteorologilor. În unele regiuni sunt aşteptaţi 50 de litri pe metru pătrat de precipitaţii în numai două ore.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.