Până la 300.000 de persoane au rămas fără locuinţă în urma exploziilor care au zguduit portul Beirut marţi, a anunţat miercuri guvernatorul capitalei libaneze Marwan Abboud, care estimează pagubele - care au afectat jumate de oraş - până la cinci miliarde de dolari, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am făcut un tur în Beirut, iar pagubele se pot ridica la trei până la cinci miliarde de dolari”, a declarat pentru AFP guvernatorul.

Marwan Abboud a anunţat că aşteaptă o evaluare a experţilor şi inginerilor.

”Aproape jumătate din Beirut este distrus sau avariat”, a estimat el, iar între un sfert de milion şi 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe.

Pe de altă parte, un cont pe Instagram - @locatevictimsbeirut - publică imagini cu persoane date dispărute, cu scopul de a ajuta la găsirea lor.

Contul a fost deschis marţi seara, cu scopul de a ajuta familiile persoanelor date dispărute în explozii să-şi găsească rudele.

Potrivit unui bilanţ provizoriu, prezentat de Crucea Roşie libaneză, cel puţin 100 de persoane au murit, iar alte mii au fost rănite.

Familiile sunt îndemnate să trimită către acest cont o fotografie a rudei date dispărute şi coordonatele acesteia.

Aceste elemente sunt publicate, după aceea, în speranţa ca un navigator pe Internet să recunoască faţa respectivă şi să dea veşti.

Aproximativ 100 de forografii în care apar femei şi bărbaţi au fost publicate pe această pagină, care are peste 65.000 de abonaţi.

Au fost publicate, de asemenea primele liste cu persoane spitalizate în urma exploziilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.