Preşedintele Statelor Unite Donald Trump va participa la o întâlnire tête-à-tête cu dictatorul nord-coreean Kim Jong Un la summitul prevăzut săptămâna viitoare la Hanoi, potrivit unui oficial american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi lideri, care s-au întâlnit pentru prima oară în iunie 2018, la Singapore, urmează să se reîntâlnească la 27 şi 28 februarie în capitala vietnameză. Obiectivul afişat al Statelor Unite este de a ajunge la o ”denuclearizare” a Coreei de Nord.

”Formatul va fi similar celui al summitului de la Singapore din iunie”, a declarat un oficial american dub protecţia anonimatului, evocând un "tête-à-tête", iar apoi o întâlnire lărgită cu echipele lor.

Reprezentantul special al Statelor Unite pentru Coreea de Nord Stephen Biegun se află deja la Hanoi pentru a se întâlni cu omologul său nord-coreean Kim Hyok Chol.

Întrebaţi ce elemente ar putea să figureze într-o eventuală declaraţie comună, oficiali americani au refuzat să se exprime pe această temă în acest stadiu.

Donald Trump a lăudat din nou, miercuri, calitatea relaţiilor sale cu Kim Jong Un, dar a subliniat că acesta din urmă ar trebui să facă un gest ”semnificativ” pentru a spera la o ridicare a sancţiunilor impuse ţări sale din cauza programului său nuclear.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.