Peste 2.000 de hectare au ars în doar câteva ore sâmbătă, 15 iulie, pe insula spaniolă La Palma din Insulele Canare, determinând evacuarea a 2.500 de locuitori, au anunţat autorităţile regionale, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Incendiul a izbucnit în această dimineaţă în municipalitatea Puntagorda, iar suprafaţa afectată depăşeşte deja 2.000 de hectare", a precizat guvernul Insulelor Canare într-un comunicat. Incendiul "a ajuns în comuna Tijarafe, unde locuitorii au fost evacuaţi", a adăugat guvernul, referindu-se la această localitate cu 2.500 de locuitori. "Nu s-au înregistrat răniţi", a adăugat acesta.

Aproximativ 300 de pompieri se luptă cu flăcările cu sprijinul a zece vehicule aeriene, în aşteptarea sosirii a două hidroavioane în La Palma. Persoanele evacuate sunt adăpostite în Tazacorte, pe coasta de vest a insulei, potrivit Crucii Roşii. Acest incendiu are loc pe insula La Palma după ce un vulcan a erupt în perioada septembrie - decembrie 2021, tot în vestul insulei, dar mai la nord.

În 2022, aproape 500 de incendii au mistuit peste 300.000 de hectare în Spania, un record european, potrivit Sistemului european de informaţii privind incendiile forestiere (Effis). Iar aproximativ 66.000 de hectare au ars deja de la începutul anului 2023, care se anunţă la fel de riscant pentru această ţară, puternic afectată de schimbările climatice. Primăvara a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată şi a doua cea mai secetoasă, potrivit agenţiei spaniole de meteorologie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.