Infanta Cristina a Spaniei, sora regelui Felipe al VI-lea, şi Iñaki Urdangarin, un fost membru al echipei spaniole de handbal au divorţat în mod oficial în decembrie, la notar, dezvăluie revista spaniolă !Hola, relatează Paris Match.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit revistei, preluată de presa naţională spaniolă, sora regelui Felipe al VI-lea şi fostul jucător de handbal au semnat documentele de divorţ în decembrie 2023, de comun acord, în faţa unui notar din Barcelona, unde s-au căsătorit la 4 octombrie 1997.

Cristina şi Iñaki au încheiat un acord economic cu privire la cheltuielile copiilor lor.

El Pais scrie că ”legea jurisdicţiei voluntare, care a intrat în vigoare în iulie 2015, le permite celor care vor să-şi rupă căsătoria să o facă la un notar şi să plătească acest lucru. aşa cum au făcut cei doi. Nu se recurge la judecători atunci când divorţul are loc de comun acord, nu există copii în întreţinere şi persoane cu dizabilităţi în proces”.

Ziarul precizează că cei doi se înscriu în aceste prevederi, în contextul în care cea mai mică fiică a lor, Irene, este majoră din iunie 2023.

Cristina şi Iñaki, care nu va primi nici indemnizaţie şi nici pensie, au ajuns la un acord economic în vederea acoperirii cheltuielilor comune ale celor patru copii ai lor - Juan (24 de ani), Pablo (23 de ani), Miguel (21 de ani) şi Irene (18 ani).

Propritatea lor de vacanţă de la Bidart, în Franţa, va continua să aparţină infantei, unica proprietară. Însă copiii şi tatăl lor o pot folosi împreună.

O idilă a lui Iñaki cu o colegă a fost dezvăluită în urmă cu doi ani.

Fiica mai mică a fostului rege Juan Carlos şi a fostei regine Sofia anunţa împreună cu soţul ei, în urmă cu doi ani, la 24 ianuarie 2022, că se despart, într-un comunicat transmis agenţiei de presă EFE.

”De comun acord, am decis să ne întrerupem relaţia matrimonială. Angajamentul faţă de copiii noştri rămâne intact”, scriau ei.

”Cum este vorba despre o decizie privată, cerem cel mai mare respect celor care ne înconjoară”, scriau atunci Cristina de Borbón şi Iñaki Urdangarin.

Ei făceau acest anunţ după dezvăluirea, cu cinci zile mai înainte, cu fotografii ca dovadă, a unei legături a lui Iñaki Urdangarin cu o avocată care lucra cu el la Vitoria.

Cristina locuia atunci împreună cu fiica lor la Geneva, iar el locuia la mama sa, în acest oraş din Ţara Bascilor, în regim de semilibertate, după ce a fost condamnat în scandalul Noos, şi era angajat drept consultant la un cabinet de avocatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.