Guy Verhofstadt, liderul grupului liberal din Parlamentul European, l-a provocat pe vicepremierul italian Matteo Salvini la o dezbatere şi l-a acuzat pe liderul de extremă-dreapta de faptul că ar complota cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a distruge Europa, conform Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-un videoclip, fostul premier belgian i s-a adresat direct lui Salvini, liderul partidului de extremă-dreapta Liga Nordului dar şi ministru de Interne în Italia. „Te provoc la o dezbatere unu-la-unu pentru că oamenii au dreptul să ştie ce planuri diabolice ai în minte”, a afirmat Verhofstadt, cu trei zile înainte să înceapă alegerile europarlamentare.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
În mesaj, Verhofstadt l-a asociat pe Salvini cu alţi politicieni eurosceptici, printre care şi liderul austriac de extremă-dreapta, Heinz-Christian Strache, care şi-a dat demisia în weekend în urma publicării unui videoclip în care poate fi văzut cum negociază cu o femeie care susţine că este nepoata unui oligarh rus. 
 
Verhofstadt susţine că astfel de lideri „complotează constant cu Putin pentru a distruge Europa”.
 
Belgianul a afirmat că a avut o dezbatere de curând cu premierul italian Giuseppe Conte. „Dar cu toţii ştim că tu eşti adevăratul lider al guvernului italian”, a afirmat Verhofstadt.
 
„Spune-mi unde vrei să se întâmple, la Bruxelles sau în Italia. Voi fi acolo”,  a adăugat el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.