Guvernul francez îi va cere Parlamentului o nouă prelungire a stării de urgenţă după luna ianuarie, a confirmat marţi premierul Manuel Valls, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Franţa trebuie să fie lucidă în privinţa ameninţării. De aceea, vom propune Parlamentului să prelungească starea de urgenţă”, a spus şeful Guvernului în cursul unei sesiuni de întrebări în Adunarea Naţională, invocând în special alegerile din 2017.

Duminică, Valls a spus că starea de urgenţă - un regim de excepţie în vigoare din seara de 13 noiembrie 2015, când atacuri jihadiste s-au soldat cu 130 de morţi - ar urma să fie prelungită în 2017, cel puţin până la alegerile prezidenţiale din aprilie.

După ce a fost prelungită la sfârşitul lui iulie cu şase luni, ea ar urma să fie prelungită din nou în ianuarie.

Peste 4.000 de percheziţii administrative au avut loc în decurs de un an, de la instaurarea stării de urgenţă, iar 95 de arestări de persoane la domiciliu sunt în în continuare în vigoare, potrivit unui bilanţ prezentat la 7 noiembrie de către ministrul de Interne.

Aceste percheziţii au permis confiscarea a aproape 600 de arme de foc, "dintre care 77 sunt arme de război", preciza Bernard Cazeneuve.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.