Ministrul britanic al Apărării Ben Wallace subliniază joi că vrea o privilegiere a dialogului cu Rusia în soluţionarea crizei ucrainene, însă avertizează că NATO nu va ezita să acţioneze dacă va fi necesar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi vrem un dialog, vrem să găsm o soluţie, dar Rusia îşi desfăşoară jumătate din trupele de luptă (...) la frontiera Ucrainei şi în Belarus, iar noi nu o vom lăsa s-o facă fără ca NATO să reacţioneze pentru a-şi apăra proprii membri”, declară la radio BBC Ben Wallace.

Interzicerea aderării Ucrainei la NATO este una dntre principalele revendicări în domeniul securităţii ale preşedintelui rus Vladimir Putin în actuala criză, în care Occidentul acuză Moascova de faptul că se pregăteşte să invadeze această fostă republică sovietică prooccidentală.

Iniţiative diplomatice ale Occidentului s-au intensificat în ultimele săptămâni în vederea căutării unei soluţii.

În acest cadru, premierul brtianic Boris Johnson se întâlneşte joi cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, la Bruxelles, iar apoi cu preşedintele polonez Andrzej Duda şi cu omologul său Mateusz Morawiecki, la Varşovia.

”Lucrul pe care avem nevoie este să-l vedem este o diplomaţie reală, nu o diplomaţie coercitivă”, a subliniat Johnson înaintea acestui turneu.

Ministrul britanic de Externe Liz Truss discuta joi, la Moscova, în a doua zi unei vizite, cu omologul său rus Serghei Lavrov, cu scopul de a încuraja ”puternic” Rusia să se angajeze pe calea diplomatică.

Ministrul britanic al Apărării Ben Wallace, care nu a exclus posibilitatea ca Rusia să pregătească o opera ţiune ”sub un steag fals”, urmează să efectueze o vizită la Moscova vineri şi să se întâlnească cu omologul său rus Serghei Şoigu.

El anunţă că regatul Unit urmează să prezinte ”foarte curând” o baterie de sancţiuni care ar putea fi folosite în cazul unui atac al Rusiei în Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.