Gruparea Stat Islamic a anunţat că atacul de la Podul Londrei de vineri a fost dus de unul dintre combatanţii săi, a anunţat agenţia de propagandă a organizaţiei. Statul Islamic nu a oferit nicio dovadă în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statul Islamic a adăugat că atacul a fost lansat ca răspuns la apelurile de a fi ţintie ţări ce fac parte din coaliţia luptând împotriva grupării jihadiste.

Poliţia londoneză tratează evenimentul de vineri de la Podul Londrei drept un atac terorist. Bărbatul care a ucis două persoane vineri pe Podul Londrei, Usman Khan, avea 28 de ani şi a fost deţinut până în 2018 după ce a fost condamnat pentru terorism. Khan, care avea asupra sa un fals dispozitiv exploziv, a fost ucis, după ce a atacat cu armă albă mai multe persoane, în urma atacului murind un bărbat şi o femeie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.