Grupul rus Gazprom urmează să opreasxă - începând de miercuri - livrările de gaze naturale către Polonia, anunţă marţi seara într-un comunicat operatorul polonez în domenul gazelor naturale PGNiG, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, ”la 26 aprilie 2022, Gazprom a informat PGNiG cu privire la intenţia de a suspenda complet livrările în cadrul contractului Yamal (...), (miercuri), la 27 aprilie”, anunţă PGNiG.

Polonia este pregătită să înlocuiască aceste livrări de gaze naturale de la alte surse, subliniază operatorul.

Aprovizionările energetice ale Poloniei sunt sigure, anunţă ministrul polonez al luptei împotriva modificărilor climatice, Anna Moskwa.

Anna Moskwa anunţă că nu este necesar să se recurgă la gaze naturale din rezerve şi că livrarea către clienţii polonezi nu va fi întreruptă.

Fluxuri din alte surse urmează să înlocuiască livrările de la Gazprom, anunţă secretarul de stat polonez însărcinat cu Securitatea Eenergetică, Piotr Naimski.

Contractul Yamal urma să exprire în decembrie, precizează el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.