Locuitorii din Seine-Port (Franţa) au adoptat o moţiune care interzice utilizarea telefoanelor mobile în spaţiile publice, relatează Ouest-France.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul consideră că aceasta este o problemă de sănătate publică şi doreşte să ajute în special părinţii să limiteze timpul petrecut în faţa ecranelor.

Cei 1.800 de locuitori din Seine-Port (Seine-et-Marne), precum şi vizitatorii lor, vor trebui să limiteze de acum înainte utilizarea telefoanelor mobile pe stradă.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Alegătorii au fost chemaţi la urne sâmbătă pentru a decide dacă vor restricţiona sau nu utilizarea smartphone-urilor pe stradă. Tabăra pro-restricţie a câştigat cu 54% din voturile exprimate.

Această restricţie este o premieră în Franţa. Carta propusă de municipalitate prevede interzicerea utilizării smartphone-urilor în magazine, în faţa şcolilor, în parcuri sau atunci când se merge pe trotuare.

Autorităţile din domeniul sănătăţii atrag atenţia în mod regulat asupra efectelor nocive ale timpului excesiv petrecut în faţa ecranelor, în special pentru copiii mici, dar nicio autoritate locală nu a făcut încă pasul de a adopta o astfel de măsură.

Carta are doar rol de stimulent şi nu prevede nicio sancţiune pentru cei care o încalcă.

O problemă de sănătate publică

Vincent Paul-Petit, primarul din Seine-Port, a declarat pentru Le Parisien că nu intenţionează să ia măsuri represive: "Oamenii au impresia că ne amestecăm în viaţa lor. Eu nu vreau asta! Dar există o problemă de sănătate publică. Trebuie să îi ajutăm".

Carta îi invită pe părinţi să interzică ecranele dimineaţa, la masă, seara înainte de culcare şi în dormitor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă să nu fie expuşi la ecrane copiii cu vârsta sub 2 ani, iar între 2 şi 5 ani timpul de expunere la ecrane ar trebui să fie limitat la o oră pe zi, subliniază cercetătorii. În Franţa, limita de vârstă fără ecrane tinde să fie stabilită la 3 ani, la iniţiativa Autorităţii de Reglementare a Comunicării Audiovizuale şi Numerice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.