Franţa va interzice elevelor să poarte în şcolile de stat abaya, ţinuta largă şi lungă purtată de unele femei musulmane, a anunţat duminică ministrul Educaţiei, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Franţa, care a aplicat o interdicţie strictă privind semnele religioase în şcolile de stat de când legile din secolul al XIX-lea au eliminat orice influenţă catolică tradiţională din educaţia publică, a avut dificultăţi în actualizarea orientărilor pentru a face faţă unei minorităţi musulmane în creştere.

În 2004, a interzis folosirea vălului pe cap în şcoli, iar în 2010 a interzis folosirea vălului integral în public, ceea ce a provocat furia unora dintre cei cinci milioane de membri ai comunităţii musulmane.

"Am decis ca abaya să nu mai poată fi purtată în şcoli", a declarat ministrul Educaţiei, Gabriel Attal, într-un interviu acordat postului de televiziune TF1.

"Când intri într-o sală de clasă, nu ar trebui să poţi identifica religia elevilor doar uitându-te la ei", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.