Franţa a format aproximativ 10.000 de militari ucraineni de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, atât pe teritoriul francez, cât şi în Polonia, în mânuirea anumitor echipamente - tunul Caesar -, deminare, salvare tactică sau în antrenament interarme, anunţă Ministerul francez al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Occidentul formează armata ucraineană în paralel cu numeroase livrări de echipament de la începutul războiului, care au scăzut însă în ultimele luni.

Kievul aşteaptă un ajutor american în valoare de 60 de miliarde de dolari, blocat în prezent în Congres.

Armata ucraineană duce lipsă de muniţie de artilerie, de apărare antiaeriană şi armament cu rază lungă de acţiune.

Ea întîmpină dificultăţi în a-şi reface trupele după eşecul contraofensivei din vara lui 2023.

Ajutorul din Occident este crucial, în contextul în care Rusia se află în prezent în ofensivă pe fronturile de est şi sud.

De la începutul acestei săptămâni au avut loc 84 de atacuri ale armatei ruse, pe care armata ucraineană anunţă că le-a ”respins”.

Aceste atacuri au loc după cucerirea sâmbătă de către ruşi a oraşului Avdiivka, în regiunea Doneţk, cu aproape o săptămână înainte de marcarea a doi ani de la invazia rusă, la 24 februarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.