Papa Francisc a primit luni într-o audienţă privată membri ai cinci familii ale unor israelieni ţinuţi ostatici de Hamas de la începutul atacului de la 7 octombrie în sudul Israelului, anunţă Vaticanul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suvernaul Pontif, în vârstă de 87 de ani, a primit un grup de părinţi ai unor ostatici israelieni la Vatican în noiembrie şi s-a întâlnit în aceeaşi zi cu palestinieni ale căror familii se aflau în Fâşia Gaza.

În această audienţă privată de luni dimineaţa cu Francisc, membri ai celor cinci familii israeliene i-au arătat Papei fotografii cu rudele lor răpite.

Este vorba despre Ariel şi Kfir Bibas, în vârstă de patru ani şi, respectiv, un an.

Rude ale ostaticilor Tamir Nimrodi, în vârstă de 19 ani, Guy Gilboa Dalal, în vârstă de 22 de ani, Agam Berger, în vârstă de 19 ani, şi Omri Miran, în vârstă de 46 de ani au fost de asemenea prezente.

Duminică, după ce a spus rugăciunea săptămânală Regina Coeli la Vatican, Papa şi-a reiterat apelulu la pace.

”Să ne rugăm pentru pace, o pace dreaptă şi durabilă, mai ales pentru Ucraina martirizată şi pentru Palestina şi Israel”, a cerut el.

Familiile ostaticilor israelieni se află în Italia în cadrul unei delegaţii din care face parte ministrul italian de Externe Israel Katz.

Israel Katz a fost promit duminică, la Roma de către omologul său italian Antonio Tajani, cu ocazia celor şase luni de la atacul Hamas în sudul Israelului şi Războiuluio din Fâşia Gaza.

Războiul din Fâşia Gaza a început la 7 octombrie, când comandouri din Hamas infiltrate din Fâşia Gaza au desfăşurat un atac fără precedent în sudul Israelului, antrenând moartea a 1.170 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor date oficiale israeliene.

Peste 250 de persoane au fost răpite atunci, iar 120 sunt ţinute în continuare ostatice în Fâşia Gaza, dintre care 34 au murit, potrivit unor oficiali israelieni.

Ca represalii, Israelul s-a angajat să distrugă Hamasul şi a lansat o ofensivă soldată cu 33.175 de morţi în Fâşia Gaza, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.