Forţe ucrainene au respins trupe ruse şi au preluat conrolul unei părţi a frontierei cu Rusia în regiunea Harkov (nord-est), anunţăluni autorităţile ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru persoane au fost ucise în atacuri cu rachete cu rază scurtă de acţiune, în ultimele 24 de ore.

Două persoane au fost ucise în bombardarea unui spital la Severdoneţk, în regiunea Lugansk (est), iar alte două la Mîkolaiv (sud), anunţă autorităţile ucrainene.

”Al 227-lea Batalion din cadrul celei de a 127-a Brigăzi de Apărare teritorială a Forţelor armate de la Harkov i-a expulzat pe ruşi şi s-a instalat la frontieră”, anunţă într-o postare pe Facebook Ministerul ucrainean al Apărării.

Minsterul publică o înregistrare video cu militari înarmaţi în faţa unui stâlp de forntieră vopsit în albastru şi galben, culorile steagului ucrainean, cu un trident, blazonul Ucrainei.

”Suntem mândri de militarii noştri, care au restaurat panoul frontalier. Le mulţumim tutiror celor care, cu preţul vieţii, eliberează Ucraina de invadatori ruşi”, scrie într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov.

Consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici a dat asigurări duminică seara că ruşii transferă trupe din regiunea Herkov în regiunea Lugansk, în Donbas, cu scopul de a cuceri Severdoneţk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.