Grupul paramilitar rus Wagner continuă să avanseze la Bahmut, după ce a revendicat cucerirea părţii de est a acestui oraş, care se află în centrul confruntărilor armate ruso-ucrainene de luni de zile, în estul Ucrainei, şi care ar putea să cadă ”în următoarele zile”, potrivit seceratrului general al NATO Jens Stoltenberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Ceasov Iar, situat un pic mai la vest, obuziere ucrainene trag neîncetat împotriva unor poziţii ruseşti, iar blindate aduc noi trupe către front.

Potrivit Directoarei Informaţiilor Naţionale (DNI) americane Avril Haines, marea ofensivă rusească de care se temea Occidentul în urmă cu câteva săptămâni s-a stins, iar Kremlinul pare să fie nevoit să se mulţumească cu o revizuire în scădere a obiectivelor sale - dacă nu declanşează o nouă mobilizare masivă şi nu obţine de la terţă parte livrări masive de armament.

Însă, pentru moment, ”unităţile Wagner au cucerit întreaga parte de est a bahmutului, tot ceea ce se află la est de râul Bahmutka”, care traversează orăşelul Bahmut, în Donbas, a anunţat miercuri şeful organizaţiei paramilitare Evgheni Prigojin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.