Stagiul pe care-l efectuează în prezent fiica lui Dmitri Peskov, Elizaveta Peskova, în Parlamentul European (PE) este o ”practică normală”, care ”nu are nimic a face” cu funcţia sa, apreciază purtătorul de cuvânt al Kremlinului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aici este vorba despre o studentă normală şi despre o practică normală. Asta nu are nimic a face cu funcţia mea profesională sau munca mea”, a declarat marţi pentru presă Peskov.

Elizaveta Peskova, fiica acestui vechi purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, îşi efectuează stagiul la PE, sub îndrumarea lui Aymeric Chauprade, un fost consilier pe probleme de Afaceri Internaţionale al lui Marine Le Pen.

Aymeric Chauprade a declarat luni pentru AFP că Elizaveta Peskova şi-a început stagiul în noiembrie 2018 şi că acesta continuă până la sfârşitul lui aprilie, când se încheie activitatea parlamentară.

Remunerată cu suma de 1.000 de euro pe lună, ca toţi ceilalţi stagiari pe care i-a avut Aymeric Chauprade, Elizaveta, o studentă la Drept în Franţa, ”are acces doar la date publice” şi ”nu are acces la dezbateri cu uşile închise”, a declarat el, referindu-se la lucrările Delegaţiei UE-Rusia, al cărei membru este.

O purtătoare de cuvânt a PE, Marjory van den Broeke, a confirmat prin e-mail pentru AFP că ”asistenţii şi stagiarii eurodeputaţilor nu au acces la documente confidenţiale”.

UE se teme de amestecuri - mai ales din partea Rusiei - în alegerile europene de la sfârşitul lui mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.