Moscova a lansat luni exerciţii militare la scară mare la frontiera cu Ucraina şi în Marea Neagră, în jurul Peninsulei ucrainene Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării a anunţat luni că 12.500 de militari iau parte la aceste exerciţii, în Regiunea Militară de Sud.

Nave din cadrul flotelor la Marea Neagră şi la Marea Caspică participă la aceste manevre, dar şi aeronave.

Obiectul acestor exerciţii, care urmează să dureze şase zile, este să testeze capacitatea forţelor ruse de a "planifica, pregăti şi efectua acţiuni militare", a precizat ministerul într-un comunicat.

Rusia a efectuat manevre militare de amploare şi luna trecută, când şi-a plasat trupele în alertă de pregătire de luptă în districte de la frontiera cu Ucraina şi statele baltice.

Tensiunile dintre Rusia şi Ucraina s-au intensificat în această vară, după ce Moscova a acuzat Kievul că a încercat să efectueze incursiuni în Crimeea anexată şi ocupată de ruşi.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali sunt blocaţi într-o înfruntare cu Rusia, după ce Moscova a invadat şi a anexat peninsula în martie 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.