Partidul Justiţiei şi Dreptăţii (AKP, islamo-conservator, la putere) îl va invita pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan să revină în formaţiune, între fondatorii căreia se află, a anunţat un oficial din cadrul partidului, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ar fi o mare onoare dacă va accepta”, a declarat, luni, pentru postul privat NTV, vicepreşedintele AKP Mustafa Elitas.

Erdogan a fost obligat să iasă din partid în 2014, când a fost ales preşedinte, deoarece legislaţia prevede că şeful statului este independent politic.

Unul dintre amendamentele Constituţiei, aprobate în referendumul de duminică, abrogă aceste prevederi.

Elitas a declarat că Erdogan va primi invitaţia de a redeveni membru AKP după ce rezultatele acestei consultări populare, contestate de opoziţie, vor fi publicate în Gazeta Oficială, peste 10-11 zile.

”Este un eveniment cu adevărat important ca el (preşedintele Recep Tayyip Erdogan) să fie membru al partidului al cărui lider şi unul dintre fondatori este”, a apreciat Elitas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.