Investigatorii din echipa procurorului special Robert Mueller au interogat un oligarh rus cu privire la plăţi în valoare de sute de mii de dolari efectuate de către compania americană Columbus Nova, afiliată companiei sale, către avocatul personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plăţile ar fi fost făcute de Viktor Vekselberg, preşedinte al firmei Renova Group şi un oligarh apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, care se află pe lista ruşilor vizaţi de sancţiuni publicată de administaţia Trump luna trecută.

Nu este cunoscut motivul plăţilor, care ar fi avut loc înainte de impunerea sancţiunilor.

Agenţii FBI l-au chestionat pe Vekselberg în legătură cu plăţile efectuate de compania americană afiliată Renova Group, Columbus Nova, către Cohen, conform unei surse CNN. De asemenea, el a fost întrebat de donaţiile în valoare de 300.000 de dolari făcute de Andrew Intrater, vărul american al lui Vekselberg, care este şeful Columbus Nova.

Intrater a fost, de asemenea, chestionat de investigatorii lui Mueller conform a două surse.

Columbus Nova a precizat într-un comunicat că firma este deţinută şi controlată doar de americani şi că Michael Cohen a fost angajat pentru postul de consultant de afaceri. Compania a adăugat şi că informaţiile conform cărora Vekselberg a furnizat fonduri pentru a-l plăti pe Cohen nu sunt adevărate.

Vărul lui Vekselberg, Intrater, a donat sume generoase campaniei lui Trump. Conform Centrului pentru Politici Receptive, el a donat 250.000 de dolari pentru fondul inaugurării, 35.000 de dolari pentru fondul Victoriei lui Trump şi 29.600 către Comitetul Naţional Republican în iunie 2017.

Este ilegal ca ceţăţenii străini să doneze către campanii politice, dar Intrater este cetăţean american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.