Două nave britanice de pescuit au fost amendate de către Jandarmeria Maritimă franceză, în urma unor controale, în Golful Senei, iar una a fost trimisă către portul Havre, a anunţat Ministerul francez al Mării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste controale - obişnuite ”în timpul pescuitului de scoici” - fac parte dintr-o ”înăsprre a controalelor la Canalul Mânecii, în contextul unor negocieri cu privire la licenţe între Regatul Unit şi Comisia Europeană (CE)”, a precizat ministerul într-un comunicat publica miercuri pe Twitter.

Franţa, care se află în conflict cu Regatul Unit pe tema licenţelor de pescuit post-Brexit, a anunţat miercuri intrarea în vigoare - începând de marţea viitoare - a primelor măsuri de retorsiune vizând atât insule anglo-normande, cât şi Londra, în cazul în care numărul licenţelor acordate pescarilor francezi rămâne insuficient.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Una dintre cele două nave engleze controlate miercuri ”nu se afla pe liste cu licenţe acordate Regatului Unit” de către CE şi Franţa şi a fost trimisă în portul Havre de către o navă de patrulare a Jandarmeriei Maritime franceze

Această procedură ”poate conduce la confiscarea prodului pescuit” şi la imobilizarea vaporului până la plata unei cauţiuni, a anunţat ministerul.

Căpitanul navei de pescuit riscă să fie sancţionat penal.

Cealaltă navă, care nu s-a supus iniţial urcării la bord a jandarmilor maritimi, a fost amendată cu privire la ”obstrucţionarea controlului”, care nu a relevat alte încălcări, a anunţat ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.