”Doi cetăţeni ucraineni, în vârstă de 23 şi 32 de ani” se află între vctimele atacului soldat cu cinci morţi, inclusiv un poliţist, marţi seara, la Bnei Brak, un oraş ultraortodox situat la periferia Tel Avivului, anunţă miercuri într-un comunicat poliţia israeliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasada Ucrainei în Israel a condamnat, într-un comunicat, ”atacul terorist plin de ură de la Bnei Brak care s-a soldat cu cinci morţi. iar cu o durere profundă confirmăm că doi cetăţeni ucraineni se află între victime”.

Mii de ucraineni s-au refugit în Israel, după lansarea invaziei Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie.

În Israel trăiesc peste un milion de evrei originari din fosta URSS.

Autorităţile israelene au anunţat miercuri că cei doi ucraineni ucişi erau municotri - ci nu refugiaţi sau solicitanţi de azil.

Un palestinian în vârstă de 27 de ani, Dia Hamarshah, originar din satul Yaabad, în Cisiordania ocupată, a deschis focul, marţi seara, în centrul Bnei Brak.

El i-a ucis pe cei doi ucraineni, care erau aşezaţi în faţa unui magazin.

Un atac în oraşul Hadera (nord) s-a soldat, duminică, cu doi morţi, inclusiv o tânără franco-israeliană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.