Forţele Aeriene ucrainene au anunţat vineri că au doborât 14 rachete de croazieră dintr-un total de 19 lansate de către Rusia, într-un nou atac nocturn soldat cu doi morţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit unor date preliminare, 19 rachete de croazieră (de tip) Kh-101 şi Kh-155 au fost lansate”, dintre care 14 au fost ”distruse”, a anunţat la televiziunea naţională un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Iuri Ignat.

Rachetele vizau infrastructuri civile şi au fost doborâte deasupra regiunilor Kiev şi Dnipopetrovsk (centru).

Mai multe rachete au scăpat apărării antiaeriene şi au atins infrastructuri în regiunea Dnipropetrovsk, un atac soldat cu un mort şi patru răniţi, doi grav, a anunţat pe Telegram guvernatorul regiunii.

Premierul Denis Şmîhal a anunţat că o persoană a fost ucisă în regiunea Harkov, iar alte trei au fost rănite.

Potrivit şefului Administraţiei Militare a Kievului, Serghii Popko, Rusia nu a mai lansat rachete de croazieră împotriva capitalei ucrainene de 79 de zile.

Rusia desfăşoară aproape în fecare noapte atacuri cu rachete şi drone.

Ucraina, care a primit ajutoare militare din Occident, le doboară pe majoritatea, însă cere mijloace suplimentare pentru a rezista în lunile următoare.

Kievul acuză că Moscova încearcă, la fel ca iarna trecută, să lase populaţia ucraineană în beznă şi frig, vizând infrastructuri energetice ucrainene.

Anul acesta, până în prezent, Ucraina nu a fost afectată de întreruperi de amploare a curentului în urma unor bombardamente ruseşti.

Însă, joi, pentru prima oară, autorităţile le-au cerut ucrainenilor să-şi reducă consumul de electricitate, în urma unui atac al unei centrale termice situate în apropiere de front.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.