Noul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat luni seara, la ProTV Chişinău, că-i va retrage cetăţenia moldovenească fostului lider de la Cotroceni Traian Băsescu până la sfârşitul anului, relatează Radio Chişinău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dodon a spus că va anula decretul semnat de predecesorul său Nicolae Timofti, prin care lui Traian Băsescu i-a fost acordată cetăţenia Republicii Moldova.

„Acest decret, care a fost semnat cu încălcarea legislaţiei – toate avizele de la toate instituţiile au fost negative, decretul a fost emis cu încălcarea legislaţiei – de aceea acest decret până la Anul Nou va fi anulat”, a declarat Igor Dodon.

Pe 20 octombrie Curtea Constituţională de la Chişinău a respins sesizarea prin care liderul socialiştilor, Igor Dodon, a încercat să obţină anularea decretului preşedintelui Nicolae Timofti privind acordarea cetăţeniei Republicii Moldova fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

Drept urmare, pe 3 noiembrie, Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au depus jurământul de cetăţeni ai Republicii Moldova la Ambasada de la Bucureşti, iar pe 13 noiembrie au votat în alegerile prezidenţiale.

De cealaltă parte, Igor Dodon a declarat în timpul campaniei electorale că-i va retrage cetăţenia moldovenească lui Băsescu şi că intenţionează să depună eforturi pentru a interzice toate mişcările care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.