Secretarul de stat american Antony Blinken şi ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, anunţă că au avut o convorbire telefonică despre summitul NATO din această săptămână şi despre campania de contraofensivă a Kievului pentru a recupera teritoriile luate de Rusia, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut astăzi o discuţie importantă cu ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba înaintea summitului NATO din această săptămână", a precizat Blinken pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a afirmat, într-un comunicat separat, că diplomaţii au discutat, de asemenea, despre "progresele înregistrate în contraofensiva Ucrainei".

Kuleba a notat pe Twitter că acest apel a fost pentru a stabili detaliile înaintea summitului NATO, care începe marţi la Vilnius.

"Am avut o convorbire productivă cu Secretarul Blinken înainte de Vilnius", a afirmat Kuleba pe Twitter. "Cu 48 de ore rămase, lucrăm pentru ca deciziile finale să fie un câştig pentru toţi: Ucraina, NATO şi securitatea globală".



Ucraina speră să primească la Vilnius un semnal clar cu privire la perspectivele sale de aderare la NATO. Casa Albă a declarat vineri că preşedintele Joe Biden şi colegii săi din alianţa condusă de SUA vor discuta despre paşii pe care Ucraina trebuie să îi parcurgă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.