Directorul Science Po, Mathias Vicherat, a fost plasat luni în arest preventiv într-un comisariat de poliţie din Paris, cu privire la violenţe conjugale, potrivit unei surse apropiate dosarului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost plasat în arest preventiv la un comisariat din arondimsentul al VII-lea, potrivit Parchetului Parisului.

Parchetul anunţă că Mathias Vicherat şi partenera sa au fost plasaţi - amândoi - în arest preventiv duminică seara, fiecare acuzându-l pe celălalt de violenţe conjugale.

Mathias Vicherat i-a succedat, în noiembrie 2021, la conducerea Sciences Po Paris lui Frédéric Mion, nevoit să demisioneze în februarie 2021 din cauză că a ascuns suspiciuni de incest cu privire la politologul Olivier Duhamel, fostul preşedinte al Fundaţiei Naţionale de Ştiinţe Politice (FNSP).

Le Monde şi l’Obs au publicat la 4 ianuarie 2021 fragmente din cartea ”La Familia Grande” în care nora lui Olivier Duhamel, Camille Kouchner, vorbea despre fapte de incest asupra fratelui său geamăn.

Constituţionalistul francez a demisionat, în urma publuicării acestor fragmente, din toate funcţiile pe care le deţinea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.