Un cutremur puternic, de magnitudinea 5,7, a avut loc miercuri în mare, lângă Insula greacă Creta, anunţă Observatorul din Atena, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Epicentrul seismului a fost localizat în mare, la 48 de kilometri sud-est de Arvis, la sud de Heraklion, şi a avut loc la ora 4.08 GMT (6.08, ora României), potrivit Observatorului din Atena.

Nicio pagubă nu a fost semnalată imediat, însă pompieri au fost mobilizaţi miercuri dimineaţa pentru a efectua verificări în zona afectată.

Presa greacă scrie că seismul a fost resimţit până în Egipt.

Grecia se află deasupra mai multor falii seismice şi este afectată cu regularitate de cutremure.

În octombrie, un seism de magnitudinea 7.0 a avut loc la Marea Egee, între Insula greacă Samos şi oraşul turc Izmir (vest).

Cea mai mare parte a pagubelor s-au înregistrat atunci în Turcia, unde 114 persoane au murt, iar peste 1.000 au fost rănite. În Grecia, doi adolescenţi au murit la Samos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.