Congresul Statelor Unite a adoptat un nou buget federal, care include o anvelopă uriaşă, de aproape 14 miliarde de dolari, destinată crizei din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul buget american, adoptat de către senatorii democraţi şi republicani joi seara (ora locală), include o parte economică şi umanitară, dar şi armament şi muniţie destinate Kievului.

Textul a fost adoptat cu o zi înainte de către Camera Reprezentanţilor şi urmează să fie promulat de către preşedintele Joe Biden.

Aceste fonduri sunt menite, între altele, să permită Ucrainei să-şi apere reţeaua electrică, să lupte împotriva atacurilor cibernetice şi să se echipeze cu armament defensiv..

Pachetul include un ajutor umanitar în valoare de peste 2,6 miliarde de dolari şi un miliard de dolari în vederea unei susţineri a refugiaţilor ucraineni în străinătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.