Conducerea aeroportului internaţional din Malta a anunţat pasagerii că toate zborurile au fost amânate până la rezolvarea situaţiei, relatează Times of Malta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, este vorba despre o cursă Ryanair şi una a Lufthansa.

Pasagerii presupun că situaţia va fi de durată şi îşi fac provizii de apă şi mâncare.

O aeronavă care efectua o cursă internă în Libia a fost deturnată şi redirecţionată în Malta, a anunţat premierul maltez Josoph Muscat, citat de ITV. Deocamdată nu este clar dacă este vorba de unul sau doi piraţi ai aerului, însă se pare că atacatorul sau atacatorii au o grenadă, scria Times of Malta.

Piratul sau piraţii aerului sunt susţinători ai fostului dictator Muammar Gaddafi şi că ar putea elibera pasagerii, dar nu şi membrii echipajului, dacă cererile lor vor fi îndeplinite.

Cererile nu sunt clare, deocamdată.

În total, în aeronavă sunt 111 pasageri şi şapte membri ai echipajului.

Aeronava companiei Africa Airways, care se îndrepta de la Sebha spre Tripoli, a traversat Marea Mediterana şi a aterizat în Malta. Autorităţile de la Valleta au dat asigurări că au luat măsurile de urgenţă necesare.

Avionul se află la ora scrierii acestei ştiri pe pistă, înconjurat de forţele de ordine. Nu este clar dacă vreun oficial a luat legătura cu atacatorul sau atacatorii.

Ultimul incident de acest fel din Malta a avut loc pe 23 noiembrie 1985, când un Boeing 737 al EgyptAir a fost deturnat către insulă. A urmat un coşmar de 24 de ore care s-a terminat cu un masacru. Şaizeci şi două de persoane au fost ucise când echipe de comando egiptene au luat cu asalt avionul.

Unul dintre cei trei piraţi ai aerului a supravieţuit şi a fost judecat, în timp ce ceilalţi doi au fost ucişi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.