Cinci atacuri ”puternice” cu rachete ruse au vizat luni oraţul Liov, în vestul Ucrainei, de obicei cruţat de confruntări armate, anunţă primarul şi un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un locuitor din sud-vestul Liovului declară AFP că a văzut coloane de fum gri şi gros ridicându-se din imobile locuite.

Primarul Liovului, Andrii Sadovî, anunţă într-o postare pe Telegram că salvatori se duceau la faţa locului.

Pe de altă parte, Rusia a dat un ultimatum ultimilor militari ucraineni la Mariupol să depună armele duminică.

Premierul ucranean Denis Şmigal a anunţatînsă că rezistenţa continuă.

”Nu, oraşul nu a căzut. Militarii noştri sunt în continuare acolo. Ei vor lupta până la capăt. În momentul în care vă vorbesc, ei se află în continuare la Mariupol”, a declarat el postului american ABC News.

Moscova i-a somat duminică pe ultimii combatanţi ucraineni, baricadaţi în complexul metalurgic Azovstal, să înceteze focul şi să evacueze zona.

”Toţi cei care depun armele vor avea garanţia că vor trăi”, a anunţat într-o postare pe Telegram ministerul rus al Apărării.

”Este singura lor şansă”, adăuga Guvernul rus.

”Mulţi civili, inclusiv femei, copii, bebeluşi şi bătrâni” s-au baricadat în complexul Azovstal, dădea asigurări duminică un oficial de la Mariupol, Mihailo Verşînin.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat duminică Rusia de faptul că vrea ”să distrugă toată regiunea de est Donbas şi a promis să facă totul pentru a o apăra, începând cu portul strategic Mariupol, unde militari încercuiţi sunt îndemnaţi să lupte ”până la capăt”.

”Militarii ruşi se pregătesc de o ofensivă în estul ţării noastre, într-un viitor apropiat. Ei vor literalmente să termine şi să distrugă Donbasul”, a acuzat într-un mesaj video Zelenski.

”Aşa cum militarii ruş distrug Mariupolul, ei vor să aneantizeze alte oraşe şi alte comunităţi în regiunile Doneţk şi Lugans”, a acuzat el.

”Vom face totul pentru a ne asigura apărarea”, a tunat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.