China a aprobat - pentru prima oară - un tratament împotriva covid-19, la doi ani de la apariţia pandemiei, pe teritoriul chinez, în urma unei intensificări a epidemiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spre deosebre de un vaccin preventiv, un tratament asigură îngrijiri de sănătate unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, în vederea evotării unor complicaţii grave.

Gigantul asiatic, în care a fost descoperit noul coronavirus, la Wuhan (centru), la sfârşitul lui 2019, aproape a eradicat boala, recurgând la măsuri radicale - închiderea frontierelor, un control strict al deplasărilor, carantine.

China - care nu autorizează niciun vaccin străin - susţine că a vaccinat peste 70% din populaţia chineză cu vaccinuri produse la nivel local.

Cu toate acestea, China s-a confruntat, în ultimele luni, cu reintensificări ale epidemiei, localizate, de o amploare mult mai mică decât ceea ce se întâmplă în lume.

Agenţia chineză a medicamentului a anunţat miercuri, într-un aviz, că ”aprobă de urgenţă” un tratament chinezesc împotriva covid-19 pe bază de anticorpi monoclonali.

Anticorpii monoclonali se ataşează de proteina spike a noului coronavirus şi îi reduce capacitatea de a penetra celulele umane.

Acest tratament - adiministrat prin injectare - a fost creat de către prestigioasa Universitate Tsinghua de la Beijing, Spitalul nr. 3 din Shenzhen (sud) şi compania Brii Biosciences.

Teste clinice arată că acest tratament permite o reducere cu 80% a spitalizărilor şi a riscului morţii la pacienţi fragili, potrivit Universităţii Tsinghua.

Presa chineză scrie că tratamentul a fost folosit la bolnavi infectaţi în timpul recentelor intensificări ale epidemiei.

China a anunţat joi că a înregistrat 83 de noi contaminări cu noul coronavirus la nivel naţional.

Ea dispune de mai multe vaccinuri locale, a căror eficienţă este inferioară celor din străinătate.

Două vaccinuri - ale Sinovac şi Sinopharm - sunt recunoscute de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.