Partidul Uniunea Creştin Democrată (CDU, conservatori) al Angelei Merkel ar practica ”o cenzură” cu privire la crizele de tremurat neexplicate ale cancelarului de aproape o lună, dezvăluie tabloidul german Bild, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnalul îşi exprimă frustrarea pe site cu privire la faptul că CDU se comportă ”ca şi cum Angela Merkel nu a suferit niciodată trei atacuri de tremurat”.

În contextul în care presa germană şi internaţională se întreabă despre starea de sănătate a cancelarului, tabloidul puternicului grup de presă Axel Springer dezvăluie că aceste incidente sunt ”un subiect tabu” în cadrul CDU.

Partidul pe care Merkel l-a condus până în decembrie nu a catadicsit să evoce episoadele în revistele sale de presă pe care le trimite dimineaţa liderilor formaţiunii.

Aceste misterioase ”crize de tremurat”, cum scrie Bild, sunt, cu toate acestea, ”subiectul numărul unu în presa germană”.

Angela Merkel, care se pregăteşte să-şi sărbătorească împlinirea vârstei de 65 de ani, s-a aşezat în mod excepţional pe un scaun la o ceremonie de intonare a imnurilor imnurilor naţionale, la o zi după o nouă criză de tremurat în public.

Cancelarul, care se află la putere de 14 ani, a vrut să dea asigurări despre starea sănătăţii sale, subliniind miercuri că se simte ”foarte bine”.

Merkel a atribuit incidentul unei reacţii psihosomatice legate de anxietatea provocată de prima sa criză impresionantă de tremurat, în urmă cu mai puţin de o lună.

Potrivit Bild, ea a efectuat examene medicale aprofundate - sanguine, după prima sa criză, la 18 iunie, alături de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ea a atribuit atunci acest incident unei dezhidratări legate de căldura puternică de la Berlin la vremea respectivă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.