Atacul de la Virginia Tech, în 2007, era până la masacrul de duminică, în clubul gay Pulse din Orlando, cel mai sângeros atac armat în masă din Statele Unite, relatează DPA, care prezintă o parte dintre carnagiile comise în această ţară începând din 1999 şi până în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

- 12 iunie 2016: Cel puţin 50 de persoane sunt ucise, iar alte 53 sunt rănite, dintre care multe extrem de grav, într-un atac armat într-un club de noapte din Orlando, în Florida. Presupusul autor al masacrului, Omar Mateen, este ucis de trupe SWAT într-un schimb de focuri.

- 2 decembrie 2015: 14 persoane sunt ucise la San Bernardino, în California, în timpul unei petreceri, într-un centru al Guvernului local. Suspecţii Syed Farook şi Tashfeen Malik sunt ucişi în urma unei urmăriri şi unui schimb de focuri cu poliţia.

- 18 iunie 2015: Nouă persoane sunt împuşcate mortal într-o biserică istorică a comunităţii afroamericane din Charleston, în South Carolina. Dylann Roof, în vârstă de 21 de ani, este inculpat.

- 14 decembrie 2012: 20 de copii şi şase profesori sunt masacraţi la Şcoala elementară Sandy Hook din Newtown, în Connecticut. Atacatorul, Adam Lanza, se sinucide.

- 20 iulie 2012: Un atac armat în masă, comis la miezul nopţii într-o sală de cinematograf din Aurora, în Colodaro, în timpul premierei The Dark Knight Rises, se soldează cu 12 morţi şi 70 de răniţi. James Eagan Holmes primeşte 12 condamnări pe viaţă, fără posibilitatea unei eliberări condiţionate şi alţi 3.318 ani de închisoare.

- 16 aprilie 2007: Studentul Seung-Hui Cho împuşcă şi omoară 32 de oameni în campusul Intitutului Politehnic Virgina, la Blacksburg, în Virginia, după care se sinucide.

- 20 aprilie 1999: Adolescenţii Eric Harris şi Dylan Klebold împuşcă şi omoară 12 elevi şi un profesor la Liceul Columbine din Littleton, în Colorado. Cel puţin alte 21 de persoane sunt rănite. Cei doi se sinucid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.