Cel puţin doi marinari au murit înecaţi miercuri în naufragiul la Marea Neagră a unui cargobot cu un echipaj din care făceau parte ruşi, ucraineni şi georgieni, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salvatorii au găsit corpurile a doi membri ai echipajului”, a declarat o purtătoare de cuvânt a filialei ministerului în Crimeea, Elizaveta Miroşnicenko.

Ea a precizat că operaţiunea de salvare era în curs.

Altă persoană, de naţionalitate ucraineană, a fost găsită în stare de hipotermie şi a fost preluată de medici, a precizat ministerul într-un comunicat.

Însă ministerul nu a oferit vreo informaţie cu privire la soarta celorlalţi nouă marinari din cadrul echipajului, de 12 membri în total.

Din echipaj făceau parte nouă ucraineni, doi ruşi şi un georgian, a precizat Comitetul rus de anchetă într-un comunicat.

Naţionalitatea marinarilor decedaţi nu a fost precizată.

O anchetă a fost deschisă în vederea stabilirii faptului dacă naufragiul a fost cauzat din cauza unor încălcări ale reglementărilor în domeniul securităţii.

Cargoul, care naviga sub pavilion panamez, transporta cereale. El a părăsit portul Azov, situat în sudul Rusiei, şi se îndrepta către Turcia.

Nava a naufragiat în Strâmtoarea Kerci, care desparte Marea Azov de Marea Neagră, potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.