Cel puţin 19 persoane au murit în noaptea de joi spre vineri într-o coliziune între un autobuz şi un tren, în regiunea Vladimir, la nord-est de Moscova, au anunţat autorităţile regionale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit ultimelor informaţii, 19 persoane au murit”, a declarat pentru agenţia rusă Tass directorul serviciilor de sănătate din regiunea Vladimir, Aleksandr Kiriuhin.

Acest bilanţ a fost confirmat de Comitetul rus de anchetă, care a anunţat că deschide o anchetă cu privire la acest incident, care a avut loc la 110 kilometri est de Moscova.

Potrivit filialei regionale a Ministerului de Interne, autobuzul a intrat în pană în timp ce traversa o trecere la nivel cu calea ferată, în pofida culorii roşii a semaforului care interzicea trecerea.

Un tren care venea dinspre Sankt Petersburg şi se îndrepta către Nijni Novgorod a lovit autobuzul vineri, la ora locală 3.29 (şi ora României), potrivit aceleiaşi surse.

”Nu sunt victime în rândul pasagerilor trenului”, a anunţat filiala regională, care a publicat imagini în care apare epava autobuzului, în apropierea unei căi ferate.

Ministrul kazah de Externe a precizat că cei doi şoferi, dintre care unul a murit, erau de naţionalitate kazahă.

”Erau 55 de cetăţeni uzbeci în autobuz”, a declarat ministerul pentru agenţia de presă Interfax.

Accidentele de autobuz sunt curente în Rusia. La sfârşitul lui august, 17 persoane au fost ucise în sudul ţării, după ce un autocar care transporta muncitori care lucrau pe şantierul unui dig a căzut în Marea Neagră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.